Animatie Berlijnplein Utrecht

Animatie Berlijnplein Utrecht

Vidimatic heeft voor de gemeente Utrecht een animatie geproduceerd waarin de ontwikkelingen van het Berlijnplein tot 2019 te zien zijn. De grote uitdaging was dat delen van de nieuwe ontwikkelingen nog geen duidelijke vorm hebben, zoals de kunstinstallaties , het makerscollectief en de nieuw te bouwen culturele instelling.

Nieuwe creatieve ontwikkelingen

Het Berlijnplein ligt in de nieuwe wijk Leidsche Rijn, bovenop de A2 en vlak naast de bioscoop Cinemec. Op dit moment nog een vrij lege vlakte waar van alles mogelijk is. De gemeente Utrecht heeft in samenwerking met State of Flux geweldige plannen bedacht voor het Berlijnplein en het leegstaand kavel ernaast. Vanaf mei 2017 zal een tijdelijk dorp ontstaan waar kunstenaars gaan werken aan indrukwekkende installaties die van het Berlijnplein een trekpleister moeten maken. Dit dorp heet het makerscollectief. In 2019 zal er een Culturele voorziening gebouwd worden op de plek van het makerscollectief.

Berlijnplein Gemeente Utrecht from vidimatic.

Kunststinstallaties

Op dit moment is nog niet bekend hoe het kunstenaarsdorp en de kunst-installaties er uit gaan zien. Er zijn weliswaar fantastische voorbeelden van installaties op andere plekken in de wereld maar, niemand weet nog wat de kunstenaars in Leidsche Rijn zullen bedenken. Dus eigenlijk moesten we de kunstenaars een stap voor zijn en de kunst ontwerpen die zij mogelijk zouden gaan bedenken. In de animatie is een omgekeerde pyramide, een buizenspel en een doolhof te zien.

Cultuurgebouw

Tot slot moest er een culturele voorziening in de ontworpen worden, een monumentaal pand waarvan nog geen tekening of impressie bekend is gemaakt. Wat moet je dan in de animatie laten zien? Daarvoor werd een slimme oplossing bedacht door de opdrachtgever, het zou een continu wijzigende vorm krijgen. Dat is aardig gelukt. Het vierkante gebouw verandert in een rond gebouw dat weer verandert in een koepelvorm.

lees hier het persbericht met animatie van de gemeente Utrecht

Trackback from your site.